måndag 24 augusti 2009

Vit herdehund!

måndag 24 augusti 2009


Denna lilla sötnos kommer att bli min mans vän!

17 kommentarer:

Lise sa...

Åh, vad söt. Är den 8 veckor när ni hämtar den?

Viktoria sa...

Ja hon är åtta veckor på fredag.
Rolfs voffsing. Jag får på sin höjd kela lite med henne!
Karlar......

Linda H sa...

Eh... vad är det för något?? Ras alltså! ;)

Viktoria sa...

Ja du Linda, vi får se när lillan kommer.
Rolf vill ha en vit schäfer. Men denna kallas så fint för vit herdehund.
Och jag retar Rolf och säger att nu är han en herde och då måste han skaffa får;-)
(som jag så länge velat ha....)

Rolf sa...

Jag har väldigt väldigt länge velat ha en sådan hund,"vit schäfer",officiellt namn hos SKK är,vit herdehund,och för er som vill veta lite historisk bakgrund kan läsa här.http://de.wikipedia.org/wiki/Berger_Blanc_Suisse

"Hälsar"
Gissa vem som redan tingat valp.

Astrid sa...

Nämen så fin hund,tror jag sett någon vuxen men inte så vanlig

Linda H sa...

Schäfer... när det finns shelties??! ;)

Nåja, lycka till med den lilla godingen!

Åse sa...

Lycka till med erat nya tillskott!
Visst är den jätte söt...men jag föredrar nog ändå sheltie!
Så nu Rolt får du göra som din fru önskar...skaffa lite får oxå...eller?
Kram
Åse

japp sa...

Hejhej.. såå fin liten vän.. när kommer den lille doggen då?

Men duu, så fin bloggen blir.. men hur får du dit 3 kolumner.. jag önskar gärna veta.. får inga svar där jag frågat.. är de svårt?

Kram på dej å sov gott..så ska jag jobba vidare. Helén.

japp sa...

Förresten.. jag tycker din make är på väg åt helt rätt håll.. själv har jag ju 3 st vanliga schäfrar, brun/svarta allihopa. Fina dogs..
lycka till med ert nytillskott sen. H

Viktoria sa...

Jag skickar mail angående trespalt.
Men jag ska vila först. Vi har precis kommit hem.
Med lilla Stella som hon ska heta.

Viktoria sa...

Du Helan, jag är rädd för schäfrar....men jag får växa ihop med valpen:-)

Rolf sa...

Stella är hemma.Ja så kommer min herdehund att heta.En tuff valp som redan varit på en liten promenad hemma hos oss.Hon har bekanta sig med alla de andra hundarna och har redan funnit en lekkamrat bland dem.När vi gick på promenaden så lärde hon sig nästan genast att gå i koppel.Jag vågade mig till och med på att släppa henne och hon följde så fint.
Nu är det så att hennes första valpkull redan är tingad men om det är så att ni andra,fram för allt då Linda H och Åse,också skulle vara intresserade av valp så är det bara att säga till.Viktoria har nämligen inte betalt någon handpenning ännu och först till kvarn gäller som bekant:).....
Nåja,vi får väl se om jag tar några valpar på henne,hon är köpt som sällskapshund i första hand och som sådan är hon helt underbar.
Jag tackar samtliga som kommenterat hittils,Lise,Linda H,Astrid och Helan för lyckönskningarna och återkommer med rapporter lite då och då.
Nu är valpen och jag väldigt trötta efter en halvdygns lång biltur och skall vila ut lite.

japp sa...

Hejhej.. tack för ditt gooa inlägg.
Så roligt att Stella kommit nu.. det ska säkert gå jättebra för er alla.

En schäfer kan ju så klart vara skräckinjagande, men oftast har människor fått helt fel uppfattning om dom..Men de e klart.. har man blivit attackerad av en så sitter de ju i.. det är samma för mej, HAR VARIT lite vaksam över småhundar å gråhund, då jag blivit bitna av de.
Jag vet, alla hundar kan bitas.. både stora å små bett.. nog gör en schäfer mer skada vid ett bett.. men det är mer troligt att en liten hund biter än en schäfer..
menmen.. det är ju inte lätt å bli orädd då man är rädd.. det har jag jobbat me mej själv i många år.
Nu har jag ju 3 schäfrar, har aldrig varit rädd den rasen.. men har otrolig respekt för ALLA hundar oavsett ras, för jag vet att man inte ska döma hunden efter pälsen.

Då till en sak varför jag tror många är så rädd schäfer, bortsett nu från de som blivit bitna eller skrämda av den rasen..
de är väl alla dessa filmer folk ser då de flyger på människor, jagar dom "i skydds-syfte".. men de hundarna är ju tränade "att bita" på kommando.
Får höra det nästan dagligen då jag går med 2 av mina stora tjejer..manmöter alltid nån som är rädd, tar avstånd å som klagar på hundarna, de får skit för ingen anledning...de tycker att det är hemskt att man kan gå med 2 stora schäfrar, att de ska flyga på första bästa utan anledning å att såna hundar inet borde finnas..tyvärr.. som schäferägare har man fått ta skit den mesta tiden.. tills de då kommer till dom som har egna schäfrar å kan nåt om rasen.. de stannar ALLTID å klappar om tjejerna, tycker de är otroligt fina, å hade gladerligen haft såna som dom... då blir man stolt.. de märks sååå tydligt att det är schäferfolk av nåt slag.

Hoppas det gick bra att jag förklarade mej lite här.. inget personligt, de hoppas jag du förstod.. ville bara säga hur jag upplevt vårt liv med schäfer.
En schäfer är ju den mest mångsidiga rasen.. den kan man ha mest nytta å användning med och för.. den är mest pålitlig vad gäller psyke å lynne, visst finns det rötägg här me, å oftast är det ju förarfel där.. eller dåligt nedärvd massa från hundens föräldrar..tyvärr finns ju sånt skit me.

Men jag ångrar inte för en sekund att vi valde schäfer, hade först tänkt oss en shelties, å de kan mye väl hända att jag en dag tar en sån sen då vi inte har 3 stora kvar..för den rasen gillar jag skarpt me..så du har en himla fin hund å ras..:-)tycker jag.

En kennel har vi inte.. vi har ingen reggad uppfödning.. vi har tagit en kull på vår äldsta tjej..5.5 år gammal nu.. ev tar vi en kull till nästa år, inte säkert än, beroende på hennes ork å bära en kull.. det är så strängt för dom. Sen tar vi kennelnamn IFALL vi tar en kull till.. ville kolla först hur det var att ha kull INNAN man börjar med stor uppfödning.. känns mer rätt.

Jag tycker att du var riktigt duktig som kände att du kunde vistas bland så många schäfrar samtidigt.. för det är en liten process att komma över sin rädsla sådär. Men som sagt.. jag ror ju inte att hon hade lämnat er ensam med hela skocken om hon inte känt sig någesånär säker med dom..det är ju trots allt väldigt snälla och oerhört psykiskt starka hundar:-)

Nepp, nu ska jag sluta med mitt novellskrivande..heheheh.. kul att du skrev iaf, å hoppas man får följa er med era fina små voffsar..kram på dej. Helén.

Rolf sa...

Rapport.

Idag är fjärde dagen som Stella bor här.Hon har kommit bra in i rutinerna här på gården och vart jag går så är hon hack i häl.Vi har bekanta oss med kossorna och kycklingarna,hönsen och katterna.Stella tycker nog att det kan vara en hel del att göra på en gård.
Traktoråkningen tex. var en tröttsam syssla som hon somnade bums till.Annars verkar hon att vara beredd att ta över en hel del av sysslorna här.Krävande uppgifter såsom att valla kattungar och kycklingar ser hon redan som en självklarhet att hjälpa till med.
De tyngre jobben som vallning och inräkning av kossorna får dock vänta tills hon blivit vuxen,där är både Stella och jag överens.Efter ett av besöken i hagen står det för närvarande 1-0 till kossorna,Stella ställde sig upp mot kossorna men fick vika bakom mina ben då kossorna respektlöst och burdust först nosade och sen puffade på henne.
Nehej,middagslure för oss börjar lida mot sitt slut och det är dags att jobba lite igen.

Viktoria sa...

Gode Gud, har du tagit ut henne bland korna....
Ja ja...
Vänta bara tills du kommer in från ditt arbetspass....

Viktoria sa...

Helan jag tycker det är intressant att läsa det du skriver och jobbar på med min rädsla.

Jag skulle hämta sonen hos en kamrat, då blev jag biten av en tax. Som tur var hade jag en kraftig jeanskjol på mig, men ändå gick det hål på huden på magen.
Efter det vågade jag inte gå ur bilen när jag skulle hämta sonen.
Så nog kan dom små liven med....

 
◄Design by Pocket